#08 Nieuwsbrief i.v.m. de corona-epidemie

8 mei 2020

Deze week kondigde de regering versoepelingen aan van de beperkende maatregelen door de Corona epidemie. Op zich reden voor dankbaarheid. Voorzichtigheid blijft geboden om de aangekondigde versoepelingen te kunnen realiseren. Voor ons als gemeente is met name van belang dat we, als alles goed gaat, vanaf 1 juli diensten mogen houden met 100 personen, mits 1,5 m afstand wordt gehouden (tussen mensen die niet een huishouden vormen). De kerkenraad gaat na hoe dat op een goede manier gerealiseerd kan worden. Over eventuele speciale diensten in de komende maanden hopen we u volgende week meer te kunnen zeggen. 

Het is hoe dan ook duidelijk dat het nog maanden gaat duren voordat we weer ‘normale’ diensten kunnen houden. En ook voor mensen met kwetsbare gezondheid kan het nog een tijd duren voordat een normale omgang met anderen weer mogelijk zal zijn. Laten we ook de komende maanden, nu het langer duurt en we een beetje (of misschien wel heel erg) moe worden van deze situatie, volhouden in aandacht voor elkaar. “Laten we niet moe worden goed te doen, want te zijner tijd zullen we oogsten, als we (het) niet opgeven. Laten we dus, terwijl wij de gelegenheid hebben, goeddoen aan allen maar vooral aan de huisgenoten van het  geloof.”(Galaten 6: 9, 10)

Hemelvaartpuzzeltocht
Het is mooi om te zien hoe gemeenteleden in deze tijd naar elkaar omzien en met elkaar meeleven. Veel initiatieven zijn er al genomen.
Op Hemelvaartsdag wordt door ons een puzzeltocht door Bennekom georganiseerd. Een puzzeltocht voor alle leeftijden! Door middel van een uitgezette route langs (oudere) gemeenteleden is de puzzel te maken. De tocht kan zowel lopend als fietsend en met minder goed weer zelfs in de auto gedaan worden. Uit alle goede inzendingen wordt een winnaar getrokken.
Puzzelgroet, Jaap en Hanne Sok

Annulering toerustingsavond Veilige Kerk
Op dinsdag 19 mei stond een volgende toerustingsavond gepland, echter zal deze vanwege de maatregelen komen te vervallen. Ook was er het plan om contact te leggen met diverse groepen in de kerk (zoals jeugdleiders) om met hen verder in gesprek te gaan over het thema ‘Veilige kerk’. Omdat we dat nu niet vorm kunnen geven zoals we zouden willen, hopen we dit na de zomervakantie verder oppakken.
Met hartelijke groet,
Commissie Veilige Kerk

Lancering website Kerk-spot
In de afgelopen maanden zijn we hard aan het werk geweest om een nieuw online systeem, Kerk-spot, voor onze gemeente klaar te maken voor gebruik. En inmiddels zijn we zover; het systeem kan in gebruik worden genomen!
De belangrijkste redenen voor ons om Kerk-spot te gaan gebruiken zijn:

  • De betere beveiliging van persoonlijke gegevens van gemeenteleden
  • De mogelijkheden die Kerk-spot biedt om informatie uit te wisselen tussen gemeenteleden, kringen en andere groepen

Het systeem biedt mogelijkheden om als wijkkringen, commissies en bijbelkringen samen te werken. De informatie die nu nog op de ‘voor leden’-pagina staat op onze website, zal straks in Kerk-spot te vinden zijn. Er is een uitgebreide handleiding voor het gebruik van Kerk-spot, en wij zitten klaar om u een handje te helpen, indien nodig.

Binnenkort zullen alle gemeenteleden van 16 jaar en ouder (mits hun e-mailadres bekend is in de ledenadministratie) een e-mail ontvangen met meer informatie.
Wij moedigen u aan daarvan gebruik te gaan maken en niet te aarzelen vragen te stellen als u er niet uitkomt.

Met hartelijke groet,
de beheerders van Kerk-spot CGK Bennekom-Oosterbeek

Manna
We herinneren nog aan de wekelijkse videoboodschap ‘Manna’ van ds Van Roekel.
Elke woensdag om 1900 uur op de site van de kerk: www.cgkbennekom.nl en op het YouTube-kanaal van de kerk: Youtube.nl en dan naar: CGK Bennekom.

Met vredegroet,

Kerkenraad